Pages

Friday, April 20, 2012

Aktiverad korn

English  Magyar 

Vad skulle vara ett bra första val när det gäller hälsosam mat?

Det finns så många friska och yummy saker, kosttillskott, superfoods och drycker på marknaden idag att det kan ta många år att experimentera med dem, innan du hittar dem som fungerar bäst för dig. I själva verket har jag provat många av alla dessa, tills jag har något nu har visat sig vara det allra bästa.



Aktiverad korn (Eng: activated barley) från SunWarrior är en produkt för dig som vil ha den bästa källan till långsamma och energigivande kolhydrater, som ger stabilt blodsocker och stabila insulinnivåer under lång tid. Perfekt för kroppsbyggaren eller för dig som tränar hårt!

Kornet är ett fantastiskt sädeslag med unika egenskaper. I de romerska arméerna var kornet stapelföda, något man lärt sig av de grekiska gladiatorerna som benämndes som "kornätare". Först och främst har kornet ett extremt lågt GI. En stor andel av kolhydratkedjorna är ultra-långkedjiga och tar upp till 4 h att smälta. Dessutom är det fullt med antioxidanten tocotrienol, som har en förmåga att begränsa kolesterolsyntesen i levern och därmed minska kolesterolen i blodet. Kornet är även en fantastisk källa till beta-glukan, en kolhydrat som visat sig kunna stärka immunförsvaret och hos diabetespatienter förbättra glukos- och fettnivåer i blodet. I groddningsprocessen för kornet sker många intressanta grejer. Dels har alla proteiner och kolhydrater "aktiverats" i det att de blir mycket mer lättillgängliga och enkla för kroppen att smälta. I och med att man inte låter groddningsprocessen gå fullt ut hinner dock inte energin förbrukas, utan ligger kvar i kornet likt en laddad katapult. Det aktiverade kornet ger mer energi per kalori än något annat känt livsmedel. 

Det är detta som gör det förgroddade, aktiverade kornet till en riktig supermat - kolhydratrikt, fyllt med antioxidanter och blodsockerstabiliserande egenskaper, och extremt laddat med energi som bara väntar på att tillgodose kroppen på det sätt det mest behövs!

Ett annat sätt att till på kraften hos det aktiverade kornet är att använda Bovis-skalan. Denna utvecklades av en fransk fysiker som ville kvantifiera och mäta hur postivt eller negativt laddad en substans är. För levande organismer är ett nyckeltal 6,500 på skalan. Från 0 upp till detta säger man att laddningen är negativ, eller livsminskande (life-detracting). Över 6,500 anses energin successivt mer positiv och livsbringande (life-enhancing). Medan vi människor rekommenderas konsumera livsmedel som åtminstone ligger på 8-10,000 på skalan, så mäter de förgroddade superlånga kolhydratkedjorna i det aktiverade kornet upp till hela 320,000 på skalan. Även om det är svårt att in i minsta decimal mäta bovis-värdet, så ger det otroligt stora värdet en tydlig indikation på att livsmedlet är exceptionellt.

Sunwarrior Activated Barley

900g (30 portioner)

495.- SEK 











Betalningsmetoden:

1. PayPal:




2. Insättning på svenska bankkonto: Vänligen skicka ett email för detaljer.

Tel: +46 (0)76 4231053

Svenska översättningar om mina erfarenheter med aktivt korn, varför jag rekommenderar det, och mer info om det kommer snart. Under tiden kan du läsa mer  på engelska här

Hälsningar,
Andrea Gerak

--
Här har du några av Andrea s Secrets. Jag skulle älska att höra om de var något bra för dig också. Lämna gärna en kommentar här eller skjuta mig ett email.
Disclaimer: Ingenting på denna webbplats bör tolkas som att diagnostisera eller bota en sjukdom, i sådana fall bör man konsultera en läkare och späd sitt eget sinne.  

        Kontakt


No comments:

Post a Comment